Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής


Nα συμπεριληφθεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στο μηχανογραφικό δελτίο αίτησης των υποψηφίων φοιτητών ακαδημαϊκού έτους 2017-2018.
Αυτή η θέση διατυπώθηκε σε σύσκεψη των Επιτροπών του ΤΕΙ Αθήνας ,και του ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ παρουσία των δύο προέδρων των Ιδρυμάτων Μιχάλη Μπρατάκου και Λάζαρου Βρυζίδη.
οπως δήλωσαν τόσο ο κ. Μπρατάκος όσο και ο κ. Βρυζίδης
Α . Η συνάντηση εργασίας των Επιτροπών,, που έχουν συσταθεί από τις Διοικήσεις των δυο Ιδρυμάτων, προκειμένου να διαμορφωθεί κοινή πρόταση για τα νέα Τμήματα και Σχολές στο διάδοχο σχήμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό συνεργατικό κλίμα .
Β. Το έργο των Επιτροπών αναμένεται να συνεχισθεί τις επόμενες εβδομάδες προκειμένου να οριστικοποιηθεί το ακαδημαϊκό πλαίσιο λειτουργίας του νέου Πανεπιστημίου.
Γ. Γνώμονας της προσπάθειας είναι να συμπεριληφθεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στο μηχανογραφικό δελτίο αίτησης των υποψηφίων φοιτητών ακαδημαϊκού έτους 2017-2018.
Και από τους δυο Προέδρους, τονίστηκε η ανάγκη εκσυγχρονισμού των γνωστικών αντικειμένων στη βάση της βιωσιμότητας των νέων Τμημάτων, των δικαιωμάτων του προσωπικού, των φοιτητών και των αποφοίτων των σημερινών δυο ΤΕΙ.
Οι δύο Επιτροπές
Οι δύο επιτροπές αποτελούνται από τους εξής Καθηγητές:


https://www.esos.gr/arthra/51262/panepistimio-dyt-attikis-sto-mihanografiko-2018

https://www.esos.gr/arthra/50450/prothypoyrgos-ta-tei-athinas-kai-peiraia-ginontai-panepistimio-dytikis-attikis

Στο πρόγραμμα της Κυβέρνησης είναι τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά να γίνουν Πανεπιστήμιο Δυτικής Ατικής.Αυτό ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας. Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι τα δύο ΤΕΙ θα συγχωνευθούν , μετά από διαδικασίες αξιολόγησης, σε Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
Ο κ. Τσίπρας σε ερώτηση αν θα καταργηθούν τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά απάντησε: «Μίλησα για δημιουργία νέου ανώτατου ιδρύματος, μέσω συγχώνευσης του ΤΕΙ Αθήνας και ΤΕΙ Πειραιά. Η συγχώνευση ΤΕΙ Αθήνας-Πειραιά και η ίδρυση πανεπιστημίου πιστεύουμε ότι θα αρχίσει να υλοποιείται εντός 3ετίας».
Στο σημείο αυτό ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου έσπευσε να διευκρινίσει: «Είμαστε σε επικοινωνία με τις δύο διοικήσεις για να εξαντλήσουμε τα περιθώρια μέσα από προσεκτικές κινήσεις ώστε να δούμε αν μπορεί αυτό να γίνει».
Αξιολογώντας το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Aφού διασφαλισθούν τα συμφέροντα προσωπικού, φοιτητών και αποφοίτων, η δημιουργία του νέου Πανεπιστημίου μπορεί να γίνει άμεσα και με στόχο το μηχανογραφικό δελτίο υποψήφιων φοιτητών του 2018 με κοινοβουλευτική νομοθετική διαδικασία.
Καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής,
Αναπληρωτής Προέδρου Τ.Ε.Ι. Αθήνας
«Επιστήμη ποιητική ευδαιμονίας» Πλάτων, 427 π.Χ.–347 π.Χ.
Στην ευρύτερη περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνα αναμένεται να δραστηριοποιηθεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
Δεν είναι τυχαίο ότι, στην ίδια περιοχή, για δέκα περίπου αιώνες λειτούργησε η ομώνυμη ακαδημία, η οποία σημειωτέον ιδρύθηκε από τον ίδιο τον Πλάτωνα (Αριστοκλή) και είχε ως επιστημονικά αντικείμενα μελέτης τη φιλοσοφία, τα μαθηματικά, τις φυσικές και τις πολιτικές επιστήμες, αλλά και τη διασύνδεσή τους με την οργάνωση της κοινωνίας, της οικονομίας και της παραγωγικής διαδικασίας. Το νέο αυτό Πανεπιστήμιο είναι το διάδοχο σχήμα, που προκύπτει από τη συγχώνευση του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ., ύστερα από σχετική πρόσφατη εξαγγελία του Πρωθυπουργού αναγνωρίζοντας, προφανώς, την παρωχημένη και αποπροσανατολιστική ονομασία της ακαδημαϊκής τους υπόστασης. Υπενθυμίζεται ότι τα δυο Ιδρύματα, Τ.Ε.Ι. Αθήνας (με 5 Σχολές και 27 Τμήματα) και Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. (με 2 Σχολές και 9 Τμήματα), έχοντας σχεδόν παράλληλη εκπαιδευτική προϊστορία πέραν του 1/3 του αιώνα, από το 2001 είναι Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.), μαζί με τα Πανεπιστήμια. Και τα δυο, προσφέρουν προγράμματα προπτυχιακών τετραετών σπουδών 240 ECTS (Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς και Συσσώρευσης Πιστωτικών Μονάδων), καθώς και προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών 60-120 ECTS, όπως και τα Πανεπιστήμια. Μάλιστα, οι καθηγητές και των δυο Ιδρυμάτων πλαισιώνουν ισότιμα εκλεκτορικά σώματα μαζί με συναδέλφους τους από τα Πανεπιστήμια για την επιλογή, εξέλιξη και μονιμοποίηση των καθηγητών τόσο των Τ.Ε.Ι., όσο και των Πανεπιστημίων μέσω του συστήματος του Υπουργείου Παιδείας «ΑΠΕΛΛΑ».
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου