Τίτλοι

...Για επικοινωνία & δημοσιεύσεις συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας η στείλτε μας e-mail στην διεύθυνση argirismantis@yahoo.gr...

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ 5ετούς ΠΠΣ

Αφορά φοιτητές του πρώην Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. που έχουν επιλέξει να αποφοιτήσουν με πτυχίο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
  1. Η πλήρης εφαρμογή του Νέου Προγράμματος Σπουδών ολοκληρώνεται για όλα τα έτη (1ο-5ο) το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.
  1. Οι Αντιστοιχήσεις Μαθημάτων του Προηγούμενου (Τετραετούς) Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) και του Νέου Πενταετούς Προγράμματος Σπουδών (ΝΠΣ) είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του τμήματος στην καρτέλα « Ανακοινώσεις Τμήματος ».
  1. Το ανώτατο όριο δήλωσης ωρών μαθημάτων, σύμφωνα με την ισχύουσα απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής 20/2.1022018, είναι 40 ώρες για Φοιτητές έως 8 Εξάμηνο και 52 ώρες για Φοιτητές από 9 Εξάμηνο και πάνω.
Η δήλωση των μαθημάτων μπορεί να γίνει σε μαθήματα που βρίσκονται μέχρι και 2 εξαμήνων άνω του ονομαστικού εξαμήνου του φοιτητή. 
  1. Όσοι φοιτητές βρίσκονται στο 9οή σε μεγαλύτερο εξάμηνο σπουδών και έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τα μαθήματα του 4ετούς ΠΠΣ που αντιστοιχίζονται με μαθήματα της πρώτης στήλης του παρακάτω πίνακα, αυτομάτως η βαθμολογία αυτών θα μεταφέρεται και στα αντίστοιχα μαθήματα του 5ετούς ΠΠΣ της δεύτερης στήλης του παρακάτω πίνακα. 
[102] Φυσική Ι
[102] Φυσική Ι
[202] Φυσική ΙΙ
[105] Χημεία Ι
[105] Χημεία Ι
[205] Χημεία ΙΙ
[107] Επιστήμη και Τεχνολογία των Υλικών
[107] Επιστήμη και Τεχνολογία των Υλικών
[305] Υλικά Ι
[604] Υλικά ΙΙ
[204] Τεχνική Μηχανική ΙΙ
[204] Τεχνική Μηχανική Ι
[304] Τεχνική Μηχανική ΙΙ
[504] Τεχνολογία Παραγωγής Ι
[504] Τεχνολογία Παραγωγής Ι
[601] Τεχνολογία Παραγωγής ΙΙ
Ο βαθμός που θα περαστεί στο μηχανογραφικό σύστημα θα είναι ο βαθμός που έχει ο φοιτητής στα μαθήματα που απαιτούνται για να γίνει η αντιστοίχιση.
Οι παραπάνω αντιστοιχήσεις θα εφαρμοστούν τόσο για όσους φοιτητές έχουν προβιβάσιμο βαθμό στα προαπαιτούμενα μαθήματα (Φυσική Ι, Χημεία Ι και Επιστήμη και Τεχνολογία Υλικών) μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2018-19, όσο και για εκείνους τους φοιτητές που θα λάβουν προβιβάσιμο βαθμό κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-20 και συγκεκριμένα μέχρι την εξεταστική Σεπτεμβρίου 2020.
Προϋποθέσεις Αποφοίτησης
Οι προϋποθέσεις για την αποφοίτηση και τη λήψη του Διπλώματος του Μηχανικού Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής είναι οι παρακάτω: 
  • Εγγραφή στη Σχολή και παρακολούθηση μαθημάτων για τουλάχιστον εννέα (9) από τα δέκα (10) εξάμηνα σπουδών, προκειμένου για φοιτητές που εγγράφονται κανονικά (με εισαγωγικές εξετάσεις).
  • Επιτυχής ολοκλήρωση εξήντα τριών (63) συνολικά μαθημάτων, δηλαδή των σαράντα πέντε (45) υποχρεωτικών μαθημάτων και δεκαοκτώ (18) κατ’ επιλογή υποχρεωτικών μαθημάτων (με ορισμένους περιορισμούς που δίνονται στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών παρακάτω). 
  • Συμπλήρωση τουλάχιστον 15 κατ’ επιλογή υποχρεωτικών μαθημάτων από μία μοναδική ροή. 
  • Συμπλήρωση τουλάχιστον 300 Πιστωτικών Μονάδων (ECTS). 
  • Επιτυχής ολοκλήρωση διπλωματικής εργασίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου