Τίτλοι

...Για επικοινωνία & δημοσιεύσεις συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας η στείλτε μας e-mail στην διεύθυνση argirismantis@yahoo.gr...

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Χρήσιμες πληροφορίες 



Ακαδημαϊκή Ταυτότητα
Τι είναι η Ακαδημαϊκή Ταυτότητα;
Προνόμια για τους κατόχους
Πέρα από τα διαδικαστικά της σχολής (όπως πχ οι εξετάσεις, παραλαβή συγγραμμάτων κλπ) στα οποία απαιτείται να έχεις πάσο, το τελευταίο σου παρέχει και πολλά προνόμια εκτός σχολής, τα οποία και θα βρεις παρακάτω!

ΔΩΡΕΑΝ είσοδος μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
Στα περισσότερα μουσεία είναι δωρεάν η είσοδος με την επίδειξη του πάσο ενώ σε άλλα είναι μειωμένο το εισιτήριο.
Ίσως να μην είναι και η αγαπημένη σου έξοδος η βόλτα σε ένα μουσείο, αλλά σου προτείνουμε να το δοκιμάσεις, έστω για αλλαγή. Εξάλλου δεν έχεις να χάσεις τίποτα- λεφτά σίγουρα όχι- μάλλον θα κερδίσεις πολλά άλλα!
CINEMA, ΘΕΑΤΡΑ και …ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ
Σε πολλούς κινηματογράφους και θέατρα τα εισιτήρια για τους φοιτητές έχουν μειωμένες τιμές. Το ίδιο ισχύει και σε κάποια νυχτερινά κέντρα που αν επιλέξετε με την παρέα σου να πάρετε ένα μπουκάλι ποτό ενδέχεται η τιμή να είναι μειωμένη, το λεγόμενο φοιτητικό μπουκάλι.
ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
Αρχικά δικαιούσαι μειωμένο κόμιστρο στα ΜΜΜ (λεωφορεία, μετρό, τραμ, ηλεκτρικό).
Ακόμη, με την επίδειξη του φοιτητικού σου πάσο, σου παρέχεται έκπτωση στα εισιτήρια του ΚΤΕΛ*, του τρένου και στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, που κυμαίνεται από 25% έως 50%. Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία των υπεραστικών και αστικών ΚΤΕΛ μπορείς με την επίδειξη του φοιτητικού σου πάσο, να έχεις έκπτωση 50% από και προς τη μόνιμη κατοικία σου. Σε περίπτωση που μετακινείσαι από/προς άλλον προορισμό η έκπτωση περιορίζεται στο 25%.
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΔΕΜΑ- ΕΛΤΑ
Τα ΕΛΤΑ προσφέρουν έκπτωση 30% στις τιμές των δεμάτων εσωτερικού για τα δέματα που στέλνονται από ή προς φοιτητές.
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ- ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ
Οι περισσότερες εταιρείες κινητής παρέχουν ειδικά πακέτα ίντερνετ για το σπίτι, καθώς επίσης και προσφορές στα πακέτα κινητής που σε συμφέρουν ιδιαίτερα. Οπότε ψάξου, σύγκρινε και κατάληξε στο πακέτο που σου ταιριάζει περισσότερο!
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ- FAST FOOD
Υπάρχουν προσφορές και σε αυτά πολύ συχνά, οπότε ανάλογα με την περιοχή σου δες ποια καταστήματα παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες και εξοικονόμησε κάποια χρήματα.
ΔΩΡΕΑΝ δανεισμός ΒΙΒΛΙΩΝ από τη βιβλιοθήκη.
Δείχνοντας το φοιτητικό πάσο, θα κάνεις εγγραφή στην βιβλιοθήκη. Με τον τρόπο αυτό θα μπορείς να δανείζεσαι χωρίς καμία επιβάρυνση να δανείζεσαι βιβλία από τη βιβλιοθήκη του τμήματος σου.
ΛΕΣΧΗ ΣΙΤΙΣΗΣ
Σε όλες τις σχολές ο κάθε φοιτητής έχει τη δυνατότητα μέσω της επίδειξης του πάσο του να φάει στη φοιτητική λέσχη με ένα μικρό αντίτιμο (3 - 4 €). Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα έκδοσης κάρτας σίτισης με την επίδειξη της οποίας η σίτιση είναι δωρεάν. Για την έκδοση της κάρτας αυτής σε άλλες σχολές υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια τα οποία πρέπει να πληρούνται, ενώ σε άλλες όχι. Οι ως άνω πληροφορίες είναι ανηρτημένες στην ιστοσελίδα κάθε τμήματος.
Ηλεκτρονική Υπηρεσία Απόκτησης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας: https://academicid.minedu.gov.gr/





EUROPASS
Τι είναι το Europass;
Πέντε έγγραφα που σας βοηθούν να παρουσιάσετε τις δεξιότητες και τα προσόντα σας με σαφή και εύληπτο τρόπο στην Ευρώπη.
Δύο έγγραφα ελεύθερης πρόσβασης:
Το Βιογραφικό σημείωμα σάς παρέχει τη δυνατότητα να παρουσιάσετε τις δεξιότητες και τα προσόντα σας με τρόπο σαφή και αποτελεσματικό. Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας βιογραφικό σημείωμα Europass σε απευθείας σύνδεση, χρησιμοποιώντας τον οδηγό ή μεταφορτώνοντας το έντυπο, τα παραδείγματα και τις οδηγίες. Τα σχετικά υποδείγματα, οδηγίες και παραδείγματα σε διάφορες γλώσσες είναι διαθέσιμα εδώ.https://europass.cedefop.europa.eu/editors/el/cv/compose Η Ελληνική έκδοση είναι διαθέσιμη εδώ.https://europass.cedefop.europa.eu/editors/el/cv/compose
Το Διαβατήριο γλωσσών είναι ένα εργαλείο αυτοαξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων και προσόντων.Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας διαβατήριο γλωσσών Europass σε απευθείας σύνδεση, χρησιμοποιώντας τον οδηγό ή μεταφορτώνοντας το έντυπο, τα παραδείγματα και τις οδηγίες.
Τρία έγγραφα που εκδίδονται από αρχές εκπαίδευσης και κατάρτισης:
Η Κινητικότητα Europass καταγράφει τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτήθηκαν σε άλληευρωπαϊκή χώρα.
Το Συμπλήρωμα πιστοποιητικού περιγράφει τις γνώσεις και τις δεξιότητες που έχουν αποκτήσει οικάτοχοι πιστοποιητικών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης Συμπληρώνει τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο πρωτότυπο πτυχίο, διευκολύνοντας την κατανόησή του, ιδίως στο εξωτερικό.
Το Παράρτημα διπλώματος περιγράφει τις γνώσεις και τις δεξιότητες που έχουν αποκτήσει οικάτοχοι πτυχίων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Συμπληρώνει τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο πρωτότυπο πτυχίο, διευκολύνοντας την κατανόησή του, ιδίως στο εξωτερικό.https://europass.cedefop.europa.eu/el
ΔΙκτυο Εθνικών Κέντρων Europass
στόχος του δικτύου
Να βοηθά:
Τους πολίτες να παρουσιάσουν τις δεξιότητες και τα προσόντα τους με
τρόπο αποτελεσματικό ώστε να βρουν θέση εργασίας ή ευκαιρία εκπαίδευσης
Τους εργοδότες να κατανοήσουν τις δεξιότητες και τα προσόντα του
εργατικού δυναμικού
Τις αρχές εκπαίδευσης και κατάρτισης να καθορίσουν και να διαδώσουν τοπεριεχόμενο των προγραμμάτων κατάρτισης.

πηγή: https://el.studyingreece.edu.gr/%CE%A3%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CE%BC%CE%AC%CF%82

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου