Τίτλοι

...Για επικοινωνία & δημοσιεύσεις συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας η στείλτε μας e-mail στην διεύθυνση argirismantis@yahoo.gr...

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Κάρτα ISIC
Η International Student Identity Card (ISIC) είναι η μόνη ταυτότητα που πιστοποιεί τη φοιτητική  ιδιότητα και αναγνωρίζεται σε ολόκληρο τον κόσμο.  Τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και εκδίδεται από το 1953 από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό ISIC Association με έδρα το Άμστερνταμ.
Τι προσφέρει;
Προσφέρει πάνω από 42 χιλ.  εκπτώσεις  στην Ελλάδα,  την Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο με εκπτώσεις σε εισιτήρια  μουσείων, σε θεάματα,  θέατρα και κινηματογράφους, σε μπαρ, εστιατόρια, καταστήματα ρούχων / αθλητικών, ξενοδοχεία, camping, λεωφορεία, τραίνα,  καράβια,  αεροπλάνα κ.α .
Για ποιόν είναι;
Την ISIC δικαιούνται όλοι οι  φοιτητές / σπουδαστές πλήρους φοίτησης (full-time)    στην Ελλάδα ή στο Εξωτερικό, σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό Ίδρυμα Μέσης, Ανώτερης & Ανώτατης Εκπαίδευσης. Το κατώτερο όριο ηλικίας είναι τα 12 έτη ενώ δεν υπάρχει ανώτερο όριο ηλικίας.
Πιο συγκεκριμένα δικαιούχοι είναι: 
Φοιτητές/ σπουδαστές πλήρους φοίτησης [full time] στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, σε δημόσια ή ιδιωτικά ιδρύματα  που φοιτούν στα προβλεπόμενα έτη σπουδών μιας Σχολής ή Τμήματος με πρόσθετο δικαίωμα δυο (2) επιπλέον έτη (ν+2). 
 Εξαιρείται η περίοδος κατά την οποία φοιτητές έχουν κάνει διακοπή και επανέναρξη σπουδών για ειδικούς λόγους (πχ στρατιωτική θητεία). Απαιτείται σχετική βεβαίωση από την Γραμματεία της Σχολής.
Πλήρους φοίτησης [full time] είναι οι φοιτητές/ σπουδαστές των οποίων το ακαδημαϊκό πρόγραμμα περιλαμβάνει τουλάχιστον 15 ώρες την εβδομάδα, για 6 συνεχόμενους μήνες
Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο βεβαίωση παρακολούθησης τουλάχιστον 2 θεματικών ενοτήτων KAI απόδειξη κατάθεσης των διδάκτρων για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος
 Πόσο ισχύει και ποιό το κόστος της;
Η ISIC ισχύει για 16 μήνες – Από 01 Σεπτεμβρίου του έτους , μέχρι 31 Δεκεμβρίου του επόμενου έτους. 
Η ετήσια συνδρομή είναι 12,50 Ευρώ.
Ποιά τα απαραίτητα δικαιολογητικά;
Βεβαίωση σπουδών ή βιβλιάριο σπουδών θεωρημένο για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος ή πάσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου